вчера докато сменях светлините забелязах че казанчето за антифриза ми е пукнато като отвъртях капачката имаше бая налягане и самата капачка е малко раждясала отвътре ако някой ми каже от къде идва проблема ще съм му благодарен
Известие
Collapse
No announcement yet.
казанче за антифриза
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RE1DAN Покажи съобщениевчера докато сменях светлините забелязах че казанчето за антифриза ми е пукнато като отвъртях капачката имаше бая налягане и самата капачка е малко раждясала отвътре ако някой ми каже от къде идва проблема ще съм му благодаренАлфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
-
в капачката на казанчето има клапан който леко отваря при достигане на определено налягане. много важно е тоя клапан да работи. продават се капачки отделно, също мисля че казанчетата на тс-ите са същите като на фиат брава/браво/марея и други.точка
Comment
-
Нормално е да има налягане - системата е херметизирана. Клапанът в капачката отваря на около 1 атмосфера налягане (по спомени). За да си сигурен, най-добре си смени поне капачката, както те посъветваха колегите.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеНормално е да има налягане - системата е херметизирана. Клапанът в капачката отваря на около 1 атмосфера налягане (по спомени). За да си сигурен, най-добре си смени поне капачката, както те посъветваха колегите.точка
Comment
-
Колега,предназначението на капачката е да подържа налягане в системата с цел да е гарантирана нормалната циркулация на охлаждащата течност и еднаквия и достъп до всички точки ,а също така и да отвежда въздуха в разширителното казанче.Ако капачката не е наред е възможно колата да започне да загрява,т.е. ако системата не е под налягане течноста ще циркулира по най-близките кръгове,там където съпротивлението е по-малко и на нея и е по -лесно да върти.Нещо като електрическия ток в една верига-винаги търси най-краткия път с най-малко съпротивление.
Comment
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениеа къде продават само капачки и колко пари са156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Тия от 3 лв. имам 2. Превъртат им резбите. По-добре втора употреба оригиална, ама пък там не е гаранция е клапана е читав. Друг вариант в момента не се сещам. Все пак пробвай с 3левовата, може пък ти да имаш по-голям късмет.
Comment
-
Първоначално публикувано от gkalinov Покажи съобщениеКолега,предназначението на капачката е да подържа налягане в системата с цел да е гарантирана нормалната циркулация на охлаждащата течност и еднаквия и достъп до всички точки ,а също така и да отвежда въздуха в разширителното казанче.Ако капачката не е наред е възможно колата да започне да загрява,т.е. ако системата не е под налягане течноста ще циркулира по най-близките кръгове,там където съпротивлението е по-малко и на нея и е по -лесно да върти.Нещо като електрическия ток в една верига-винаги търси най-краткия път с най-малко съпротивление.
ПП, може да си раздвижите клапанчето. то е една черна пластмаса точно в средата отвътре на капачката. с тънка отверка го натискате на вътре, а пружинката му трябва да го връща обратно. през това време го промивате с вода докато усетите че се движи леко. то просто залепва от изпаренията на антифриза и като се качи повече налягането, избива капачката или пука казанчето или избива някой маркуч. при мен беше изтървала резбата на капачката и 2 литра антифриз изригнаха през казанчето.Last edited by kolev; d.m.y г., 10:36.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от Mupo Покажи съобщениеТия от 3 лв. имам 2. Превъртат им резбите. По-добре втора употреба оригиална, ама пък там не е гаранция е клапана е читав. Друг вариант в момента не се сещам. Все пак пробвай с 3левовата, може пък ти да имаш по-голям късмет.
156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
Comment